Slotactiviteit 5x11 jaar cv De Kook

Het afgelopen carnavalseizoen stond in het teken van het 55-jarig jubileum van de vereniging. Samen met de Baarlose vastelaovendvierders hebben we hier uitgebreid aandacht aan besteed met als hoogtepunt het BCL-treffen in de tennishal. Net voor aanvang van het 56e seizoen willen we het jubileumjaar op gepaste wijze afsluiten en wel op 9 november aanstaande. In samenwerking met drum- en brassband Voorwaarts is een heus vastelaovesconcert ingestudeerd. Het concert begint om 19.15u in zaal Unitas aan de Wilhelminastraat. De muzikanten van Voorwaarts begeleiden Baarlose artiesten die Baarlose en Limburgse schlagers ten gehore zullen brengen. De zaal is open vanaf 19.00u en de toegang is gratis. Maar er gebeurt meer op deze avond.

Presentatie Sprokkeling ‘Vastelaovend in Baolder’

Na ruim 2 jaar van research, schrijven, (foto)materiaal verzamelen en vele vergaderingen kijken we met veel plezier uit naar 9 november aanstaande wanneer we de nieuwste Sprokkeling getiteld Vastelaovend in Baolder aan u mogen presenteren. Het is een coproductie geworden van de Historische Werkgroep de Borcht en carnavalsvereniging De Kook, waarbij we terug kunnen kijken op een prima samenwerking. Het is een prachtig boek waarin vastelaovesgebeurtenissen in Baolder in al zijn facetten aan bod komen, geïllustreerd met veel foto’s en verhalen vanaf de eerste tot de meest recente Baarlose activiteiten op het gebied van vastelaovend. Muziek, artiesten, optochten, boerenbruiloften, prinsentrio’s en gevolg, jeugdprinsentrio’s en gevolg, dansgardes. We hebben getracht zoveel mogelijk aan bod te laten komen in dit boek. Aan dit boek is ook een dvd (van ca. 120 minuten) toegevoegd, waarop foto’s, geluid- en filmmateriaal te vinden is vanaf de jaren zestig. De presentatie zal in de eerste pauze van het vastelaovesconcert om 19.45u plaatsvinden, waarbij het eerste boek officieel wordt overhandigd aan een oud-bestuurslid van De Kook. Op zondag 10 november kunnen de personen die het boek in de voorinschrijving besteld hebben, dit tussen 13.00u en 18.00u ophalen bij Eric en Els Vestjens, Baroniestraat 1 in Baarlo. De losse verkoop van deze Sprokkelingenuitgave start vanaf 11 november bij Bazus, Grotestraat 9, de bibliotheek, Markt 15, VVV-kantoor, Markt 21, HWG de Borcht via secr –penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Els Vestjens-Leeuw (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ben er snel bij, want op is op!

Cd-presentatie Kook van Eige Deig

Op 19 oktober jl. vond in een gezellige ambiance de jaarlijkse liedjesavond van De Kook plaats. De vakjury, samen met de publiekjury heeft de 1e tot en met de 4e plaats bepaald en samen met het liedje van Kinger Kook van Eige Deige daarmee de volgorde vastgesteld waarop de nieuwe schlagers van Baarlo op de CD zijn gezet. Het niveau is weer, zoals we dat gewend zijn, hoog en dat maakt dat u deze nieuwe cd niet in uw collectie mag missen. We willen u hiervan graag overtuigen en daarom net als voor het vastelaovesconcert van Voorwaarts en de boekpresentatie van de nieuwste Sprokkeling uit te nodigen op 9 november. De liedjes zullen op deze avond live gezongen worden door de Baarlos schlagerzangers en zangeressen in de pauzes van het vastelaovesconcert. Alles bij elkaar dus een geweldig programma ter afsluiting van het jubileumjaar van De Kook. De presentatie van het gehele programma ligt in handen van Mario Noijen. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Graag tot zaterdag 9 november vanaf 19.00u in zaal Unitas in Baarlo.

Agenda

Vastelaovend 2021-2022 25 Fibberwari t/m 2 Mieërt
 • Zaoterdig 9 Oktoeëber KVED
 • Donderdig 11 November Insjete Vastelaovend 20.11 oor.
 • Donderdig 13 November Boeremoosbal
 • Zaoterdig 20 November, Café Centraal, kaarteverkoup prónkzitting
 • Vriedig 28 Jannewari Jeugprinsebal
 • Zaoterdig 29 Jannewari Donateurskaarte verkoup tot en met 10 Fibberwari
 • Vriedig 4 Fibberwari Prónkzitting 20.00 oor
 • Zaoterdig 5 Fibberwari Prónkzitting 20.00 oor
 • Zaoterdig 12 Fibberwari Seniorezitting Unitas
 • Zaoterdig 19 Fibberwari Verlovingsbal
 • Zondig 20 Fibberwari Kranteverkoup
 • Vriedig 25 Fibberwari Vastelaovend, 25 fibberwari t/m 2 Mieërt

Programma